Vapaa-ajan asuntojen murrot kasvoivat koronakeväänä – Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla nousua ei nähtävillä

21.09.2020 11:47 - Paavo Törmi

Vapaa-ajan asuntojen murtovarkauksien määrät ovat poliisin tilastojen mukaan valtakunnallisesti kasvaneet tammi-kesäkuussa lähes 50 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla murrot ovat kuitenkin pysyneet suurin piirtein keskivertovuoden vauhdissa – Keski-Pohjanmaalla murtoja on todettu alkuvuodesta jopa keskimääräistä vähemmän

- Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla mökit sijaitsevat usein hieman lähempänä kotia, joten mökeillä on päästy koronasta huolimatta vierailemaan säännöllisesti. Tämä on pitänyt mökkimurrot kohtuutasolla, arvioi LähiTapiola Pohjoisen korvausjohtaja Heikki Pesonen.

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyssä selvitettiin yleisimpiä tapoja suojata mökkiä murroilta. Yleisempiin keinoihin kuuluivat arvoesineiden vieminen pois mökiltä (37 %), sovitut tarkistukset naapurien kanssa (20 %), mökin pitäminen asutun näköisenä (18 %), kameravalvonta (15 %), lukittava puomi autotiellä (12 %) ja hälytyslaitteet (11 %). Kysymykseen vastasivat mökin omistajat ja ne vastaajat, joilla on mökki käytössään.

Lue myös: Siikalatvan kadonnut löytyi menehtyneenä

Kilpailut

Uusimmat