Radio Pooki laajentaa Helsinkiin, Turkuun ja Porvooseen

15.09.2020 11:33 - Mika Kuki

Kolmesti vuoden paikallisradioksi ja kertaalleen valtakunnallisesti vuoden radioksi valittu Radio Pooki on laajentanut kuuluvuuttaan Helsinkiin, Turkuun ja Porvooseen. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat alkoivat soida uusilla alueilla maanantai-illasta 14.9. klo 22.03 alkaen.

Vuoden paikallisradiona moninkertaisesti palkittu ja alueensa kuunnelluin Radio Pooki laajentaa kuuluvuusaluettaan. Jatkossa raahelaista Pookia voi kuunnella myös Helsingin, Turun ja Porvoon seuduilla. Helsingissä kuuluvuus kattaa laajemmin koko pääkaupunkiseudun. Laajentamisella vastataan kuuntelijoiden vuosia jatkuneisiin toivomuksiin saada Pooki kuulumaan myös nykyistä laajemmalla alueella.

- Meillä on nyt jo valtavasti nettikuuntelijoita ympäri Suomen ja tämä laajentaminen vastaa niihin lukemattomiin pyyntöihin laajentaa kanavaa. On kaivattu tätä meidän musiikkilinjaa, perinteistä kotimaista tanssimusiikkia. Hienoa, että pääsemme nyt vastaamaan kysyntään, Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki iloitsee.

Radio Pooki on vakiintunut musiikiltaan kotimaisen perinteisen iskelmä- ja tanssimusiikin kanavaksi, jonka soittolistasta vastaavat sen toimittajat itse yhdessä kuuntelijoiden kanssa. Musiikki koostuu laajasti eri vuosikymmeniltä aina uusimpiin tanssiparkettien hitteihin asti kootusta laajasta kirjastosta. Tästä kuuntelijat ovat kiittäneet Suomen pisimmillä kuunteluminuuteilla.

- Meidän uniikki musiikkivalikoimamme on erityisesti se, mikä meidät muista erottaa ja mihin vetovoimamme uusilla alueilla enimmäkseen perustuu. Nykyisille kuuntelijoillemme voin sanoa, että Pooki ei muutu helsinkiläiseksi tai miksikään muuksi kuin mihin oman kanavansa suhteen on totuttu ja sen parissa vartuttu. Sitä paitsi hyvin suuri osa uusien alueidemme asukkaista ovat itsekin lähtöisin täältä pohjoisesta ja uskon olevan mukavan kotoisaa saada pala pohjoista mukanamme, Kuki jatkaa.

Alkujaan raahelainen radiokanava on laajentunut taipaleensa aikana asteittain Kalajokilaaksoon, Kokkolaan, Ouluun sekä Kemi-Tornion alueelle. Kanavaa kuunnellaan aktiivisesti netin kautta ympäri maailmaa ja osa kuuntelijoista on kutsunut sitä osuvasti elämänlangaksi kotiseuduilleen. Sanana pooki tarkoittaa tunnusmajakkaa, eli merimerkkiä. Meren rannalta pookien ääreltä Raahesta kotoisin oleva Radio Pooki on kulkenut osana kuuntelijoiden arkea jo 31 vuoden ajan.

- Viimeksi laajennusten myötä toimitus ajoi ajettavalla ruohonleikkurilla kuuluvuusalueen eteläpäästä Haapajärveltä silloiseen uuteen pohjoispäähänsä Tornioon, eli noin 300km. Ehkä nyt kehittelemme jotain muuta, mutta se tempauskin kuvatkoon, millaisen porukan kanssa nyt ollaan tekemisissä. Etelä valppaana, koskaan ei tiedä mitä keksitään.

Helsingissä Pookin taajuus on 106,9 MHz, Turussa 92,2 MHz ja Porvoossa 107,6 MHz.

Kilpailut

Uusimmat