Kuva: Shutterstock

Poliisi vetoaa juhannuksen juhlijoihin, että toiset huomioitaisiin

18.06.2020 12:32 - Paavo Törmi

Oulun poliisi valvoo juhannuksen juhlintaa ja puuttuu rikkomuksiin sekä epäasialliseen muita häiritsevään käyttäytymiseen. Hyvä sää houkuttelee ihmisiä vesille, puistoihin ja mökkeilemään, minkä vuoksi poliisi kohdentaa valvontaa noille alueille. Liikenteeseen tulee lähteä vain raittiina ja levänneenä.

Poliisi vetoaa juhlijoihin, että juhlinnassa otettaisiin toiset ihmiset huomioon. Vältetään roskaamista, turhaa melua ja häiriön aiheuttamista sekä pyritään sopuisaan, iloiseen juhlintaan. Juhannuskokkojen polttaminen ja avotulen teko on kiellettyä metsäpalovaroituksen aikana. Ilmatieteenlaitoksen sivuilta voi tarkistaa, onko alueella metsäpalovaroitus.

Vain selvänä ja levänneenä ratin taakse

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä sekä perinteisesti että automaattivalvontalaittein. Valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä. Juhannuksena poliisin ohjelmassa on lisäksi tehostettua rattijuopumusvalvontaa.

Kuljettajan ajokuntoon on hyvä kiinnittää huomiota, jotta ratin takana on levännyt, ajokuntoinen kuljettaja ja matkanteko on mahdollisimman turvallista.

Uuden tieliikennelain mukaan poliisi voi keskeyttää matkanteon myös tilanteissa, joissa päihtymys vaikuttaa selvästi kuljettajan ajokykyyn, vaikka rattijuopumusraja ei ylitykään. On myös hyvä huomata, että väsyneenä ajo on kiellettyä, vaikka alkoholia ei sinänsä enää ole veressä.

Lue myös: Pyhäjärven Keiteleentien palosta kaivataan vihjeitä yleisöltä

Kilpailut

Uusimmat