Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Oys palaa lähes normaaliin toimintaan

08.06.2020 16:57 - Marja Ollakka

Oulun yliopistollisessa sairaalassa ollaan siirtymässä lähes normaaliin toimintaan. Koronaepidemian vaikutukset ovat tällä hetkellä vähäisiä. Henkilöstöruokalat on avattu ja leikkausmäärät ovat kasvussa.

Kevään aikana Oys valmistautui koronaepidemian leviämiseen Pohjois-Pohjanmaalla STM:n ja THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Kriisivalmius rakennettiin muutaman viikon aikana, henkilökuntaa lisäkoulutettiin tehohoitoon ja päivystyksen toiminta järjestettiin uudelleen. Tämä merkitsi joidenkin jo aiemmin sovittujen kiireettömien leikkausten ja poliklinikkavastaanottojen perumista.

Pohjois-Pohjanmaalla koronatartuntojen lukumäärä on ollut jo pitkään lähes muuttumaton ja viikoittain saadaan vain satunnaisia positiivisia testituloksia. Uudet tapaukset ovat liittyneet pääsääntöisesti jo tiedossa oleviin tartuntaketjuihin. Tämän vuoksi Oys on palaamassa lähes normaaliin toimintaan. Koronavalmius kuitenkin säilytetään ja turvallinen asiointi sairaalassa huomioidaan edelleen.

Oys on purkamassa päivystykseen rakennettua koronalinjastoa ainakin toistaiseksi. Hengitystieoireiset potilaat hoidetaan kuitenkin edelleen muista päivystyspotilaista erillään. Koronaepidemian alkuvaiheessa päivystykseen ohjattu henkilöstö palaa pääosin normaaliin leikkaus- ja poliklinikkatoimintaan.

Koronaepidemian aikaisia toimenpiteitä on purettu muuallakin Oysissa. Koronapotilaiden käyttöön jää kolme potilashuonetta ja Nordlab palaa normaaliin toimintamalliin kuitenkin siten, että kiireellisten koronanäytteiden analysointi turvataan. Henkilöstöruokalat on avattu ja sairaalan kahviloihin on palautettu turvallinen määrä istumapaikkoja.

Kesällä sairaalan toimintaa pyritään ylläpitämään normaalia kesää hieman suuremmassa mittakaavassa hoitojonojen lyhentämiseksi.

Lue myös: Oysin yhteispäivystyksen sisäänkäyntien poikkeusjärjestelyjä puretaan

Kilpailut

Uusimmat