Lapsiperheiden maksuton kotipalvelu jatkuu myös ensi vuonna Oulussa

30.12.2019 09:55 - Ari Kettukangas

Lapsiperheiden kotipalvelua myönnetään toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen elämäntilanteen perusteella. Toimintakykyä alentavia syitä voivat olla esimerkiksi sairaus, synnytys, vamma tai esimerkiksi vanhemman uupumus. Erityisellä perhetilanteella tarkoitetaan esimerkiksi vanhempien erotilannetta tai perheen läheisen vaikeaa sairautta tai kuolemaa. Kotipalvelua voi saada myös perhe, jossa on vammainen lapsi, kaksoset tai aikuinen omainen hoidettavana. Myöntämisperusteet on määritelty sosiaalihuoltolaissa.

Oulun kaupunki tarjoaa maksutonta kotipalvelua sitä tarvitseville lapsiperheille myös vuonna 2020. Maksutonta kotipalvelua voivat saada uudet asiakasperheet kahden viikon yhtäjaksoiselle ajalle kerran kalenterivuodessa.
Maksutonta kotipalvelua on kokeiltu Oulussa hyvinvointilautakunnan päätöksellä reilun vuoden ajan. Lapsiperheiden kotipalvelua myönnetään toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen elämäntilanteen perusteella. Toimintakykyä alentavia syitä voivat olla esimerkiksi sairaus, synnytys, vamma tai esimerkiksi vanhemman uupumus. Erityisellä perhetilanteella tarkoitetaan esimerkiksi vanhempien erotilannetta tai perheen läheisen vaikeaa sairautta tai kuolemaa. Kotipalvelua voi saada myös perhe, jossa on vammainen lapsi, kaksoset tai aikuinen omainen hoidettavana. Myöntämisperusteet on määritelty sosiaalihuoltolaissa. Maksuttoman kotipalvelujakson jälkeen perheilllä on mahdollisuus ostaa kotipalvelua maksamalla siitä omavastuuosuuden verran.

Lue myös: Kaupungit ottavat uutta vuotta vastaan eri puolilla kuuluvuusaluetta

Kilpailut

Uusimmat