Raahessa käynnistymässä mittavia kehityshankkeita

14.11.2019 10:42 - Paavo Törmi

Raahen keskustan alueen kehityshanke etenee yritysvetoisesti seuraavien vuosien aikana. Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana käynyt Raahen seudun kehittämiskeskuksen johtaja Pasi Pitkänen maalaa seuraavien kymmenen vuoden muutoksen kaupungissa huomattavaksi ja näkyväksi.

Yksi ensimmäisistä hankkeista on maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä oleva aiesopimus Raahen keskustan kortteleiden kehittämisestä.Hankkeen tavoitteena on yhteistyössä Arina Kiinteistöt Oy:n, Raahen kaupungin, Raahen Seudun Osuuspankin ja Lehto Tilat Oy:n kanssa kehittää Raahen keskustakortteleista vetovoimaisen käyntikohteen, jossa yksityiset ja julkisen tahon toimijat tarjoavat yhteistyössä monipuolisia ja laadukkaita kulttuuri-, elämys-, kaupallisia-, toimitila-, ja asumispalveluja kaupunkilaisille, matkailijoille ja vierailijoille. Ko. toiminnot on tarkoitus myös yhdistää Tapahtumatalo Raaheen korotetulla kävelysillalla ja muodostavat elinvoimaisen kokonaisuuden olemassa olevan keskustan palvelujen kanssa.

Keskustan korttelin kehityshanke sisältää viisi erillistä investointihanketta, joiden toiminnot yhdistetään yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi aiesopimuksessa kuvatulla tavalla. Eri investointihankkeet voidaan toteuttaa toisistaan riippumattomina tai yhtenä kokonaisuutena. Aiesopimus on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Lue myös: Raahen seudun matkailu- majoitus- ja ravitsemustoimialoilla voimakkaimmat kasvuodotukset

Kilpailut

Uusimmat