Vuoden syöpälääkäri ylilääkäri Ulla Puistola Oulusta

10.10.2019 15:47 - Marja Ollakka

Ulla Puistolaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Professori, ylilääkäri Ulla Puistola toimii gynekologisten syöpäsairauksien lääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Häntä kuvaillaan palkinnon perusteluissa tinkimättömänä potilaiden oikeuksien puolestapuhujana. Hän on myös potilaiden keskuudessa hyvin pidetty ja arvostettu. Puistola on pitkän uransa aikana ylläpitänyt ja kehittänyt syövän hoidon korkeaa tasoa ja huolehtinut hoidon alueellisen tasa-arvon toteutumisesta Pohjois-Suomessa.

Puistolaa kiitetään erityisesti aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun, jossa hän tuo esiin terveydenhuoltojärjestelmän epäkohtia. Puistola on tehnyt aktiivista yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa, jotta erityisesti gynekologiset syövät saisivat lisää näkyvyyttä Suomessa.

Puistolalla on myös merkittävä kansainvälinen tieteellinen ura. Puistolan tekemä tutkimustyö ja seuraavien lääkärisukupolvien kouluttaminen ovat auttaneet monia syöpäpotilaita. Puistola on oivallinen esimerkki siitä, miten syvällinen asiantuntemus, potilaskeskeisyys ja sitoutuminen syövänhoidon kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ovat toisiaan tukevia osa-alueita syöpälääkärin työssä.

Vuoden syöpähoitajaksi puolestaan on valittu filosofian tohtori, psykoterapeutti Florence Schmitt Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenpsykiatrian klinikalta. Schmitt hoitaa myös onkologian klinikalla syöpään sairastuneita aikuisia ja heidän alaikäisiä lapsiaan.

Tunnustuspalkinnot myönnetään huomenna vietettävänä Roosa nauha -päivänä. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys kerää lokakuun ajan varoja syöpätutkimuksen hyväksi. Keräysvaroilla tuetaan myös syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen tarjottavia neuvontapalveluita.

Lue myös: Oulun yliopiston tutkimusryhmä palkittiin aggressiivisen eturauhassyövän geneettisen syntymekanismin selvittämisestä

Kilpailut

Uusimmat