Elokuva-arkiston Oulun aluesarja täyttää 50 vuotta

09.10.2019 09:18 - Ari Kettukangas

Elokuva-arkiston Oulun aluesarja täyttää 50 vuotta. Oulu oli yksi ensimmäisiä kaupunkeja, jossa Suomen elokuva-arkisto aloitti maakunnallista esitystoimintaansa vuonna 1969. Oulun esityssarja osoittautui elokuvan ystävien kestosuosikiksi. Suosio jatkuu yhä ja esityssarja on elokuva-arkiston - nykyisen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin - maakuntasarjoista pitkäikäisin. Hallituskadun studiossa järjestetään lauantaina 19. kuluvaa kuuta myös Suomen elokuva-arkiston Oulun sarjan juhlaseminaari teemaltaan "Kuinka klassikot löysivät Oulun 50 vuotta sitten" ja alaotsikoltaan "muisteja Suomen elokuva-arkiston aluesarjasta alusta tähän päivään".

Elokuva-arkiston Oulun aluesarja täyttää 50 vuotta. Oulu oli yksi ensimmäisiä kaupunkeja, jossa Suomen elokuva-arkisto aloitti maakunnallista esitystoimintaansa vuonna 1969.
Oulun esityssarja osoittautui elokuvan ystävien kestosuosikiksi. Suosio jatkuu yhä ja esityssarja on elokuva-arkiston - nykyisen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin - maakuntasarjoista pitkäikäisin. Elokuva-arkiston sarja on tarjonnut valkokankaan elämyksiä lukuisille sukupolville ja vaikuttanut myös laajemmin elokuvan kentällä. Oulussa se muun muassa edesauttoi Suomen vanhimman alueellisen elokuvakeskuksen, Oulun Elokuvakeskuksen syntyä. Aikoinaan elokuvateatteri Kino-Aulassa käynnistyneen sarjan esityspaikat ovat vaihdelleet vuosien mittaan. Pitkälle yli 20 vuotta elokuvia on näytetty Elokuvakeskuksen Studiossa kulttuuritalo Valveella. Hallituskadun studiossa järjestetään lauantaina 19. kuluvaa kuuta myös Suomen elokuva-arkiston Oulun sarjan juhlaseminaari teemaltaan "Kuinka klassikot löysivät Oulun 50 vuotta sitten" ja alaotsikoltaan "muisteja Suomen elokuva-arkiston aluesarjasta alusta tähän päivään". Seminaarin järjestävät Oulun Elokuvakeskus ry ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lue myös: Fingerpori-sarjiksen luoja Pertti Jarla yksi Oulun sarjakuvafestivaalin päävieraista

Kilpailut

Uusimmat