Kuva: Soite

Soiten matkapalvelukeskustoiminnan järjestäminen uuteen valmisteluun

02.10.2019 11:34 - Paavo Törmi

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän pitää järjestää uusi tarjouskilpailu, mikälli se aikoo järjestää matkapalvelukeskuksen palvelun ostopalveluna. Markkinaoikeus kumosi Soiten hallituksen päätöksen asiasta FCG Smart Transportation Oy n tekemän valituksen jälkeen.Ratkaisun mukaisesti Soiten hallituksen hankintapäätös on kumottu ja edessä on joko uusi tarjouskilpailu tai matkapalvelun järjestäminen Soiten omana toimintana. Markkinaoikeuden päätös ei kuitenkaan vaikuta asiakkaiden saamiin palveluihin.

Nykyinen palveluntuottaja FCG Smart Transportation Oy teki Markkinaoikeudelle valituksen hankintapäätöksestä, jolla oli valittu toinen palveluntuottaja. Markkinaoikeuden ratkaisun mukaisesti Soiten hallituksen hankintapäätös on kumottu. Jos Soite haluaa jatkossa järjestää matkapalvelukeskuksen palvelun ostopalveluna, tulee järjestää uusi tarjouskilpailu.

Pääsyy hankintapäätöksen kumoamiselle on se, että toisin kuin Soite ja valittaja, markkinaoikeus tulkitsi koko hankintamenettelyn hankintalain mukaiseksi käyttöoikeussopimukseksi. Soite oli kilpailuttanut hankinnan EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana. Näin ratkaisun peruste on sellainen, jota ei oltu esitetty vaatimuksena valituksessa.

Soite on toiminnan turvaamiseksi sopinut, että nykyinen matkapalvelukeskuksen palveluntuottaja FCG Smart Transportation Oy jatkaa palveluntuottajana vuoden 2019 loppuun saakka. Lähiviikkoina Soite tulee linjaamaan, järjestetäänkö matkapalvelukeskuksen toiminta jatkossa omana toimintana vai edelleen kilpailutettavana ostopalveluna. Markkinaoikeuden päätös ei vaikuta asiakkaiden saamiin palveluihin. Toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisellä käytännöllä.

Kilpailut

Uusimmat