Poliisi suoritti raskaan liikenteen valvontaa Oulussa - Lähes jokaisessa tarkastetussa ajoneuvossa huomautettavaa

18.09.2019 14:28 - Minna Kuosmanen

Oulun poliisilaitos suoritti raskaan liikenteen valvontaa yhdessä katsastuksen kanssa tiistaina 17.9.19. Päivän aikana suoritettiin yhteensä 28 tarkastusta raskaan liikenteen ajoneuvoihin.

Tarkastetuista kymmenen määrättiin ajokieltoon. Lisäksi paljastui kuusi ylikuormaa, eli ajoneuvon kokonaismassa oli suurempi kuin sallittu massa kyseiselle ajoneuvolle. Kolmella kuljettajalla ei ollut ammattipätevyyttä.

Ajokieltoon määrätyissä ajoneuvoissa puutteet liittyivät runkorepeämiin, jarruvikoihin, rengaspuutteisiin, ympäristöhaittoihin, kytkentälaitteisiin sekä katsastamattomuuteen. Tulosta ei voi pitää hyvänä liikenneturvallisuuden näkökulmasta. Kaikki ajoneuvot tavattiin liikenteestä ja ne olivat "työtehtävissä". Lähes jokaisessa tarkastetussa ajoneuvossa oli jotain huomautettavaa.


Tarkastuksen kohteeksi joutuneet ajoneuvot otettiin liikennevirrasta valikoimatta ja kohdentamatta valvontaa. Ne kuljettajat, joilla ei ollut huomautettavaa tai vähäistä huomautettavaa, pääsivät jatkamaan työtään joustavasti. Vikojen suuresta määrästä johtuen joidenkin ajoneuvojen kohdalla aikaa tarkastukseen jouduttiin käyttämään pidempään.
Valvontaa tehtiin Oulun Ruskossa ja Haukiputaalla sekä Jäälissä.

Kilpailut

Uusimmat