Kuva: Fotolia

Oulu siirtää koulusihteerit Monetra Oulu-yhtiöön

17.09.2019 11:48 - Paavo Törmi

Oulun kaupungin koulujen koulusihteerien palvelut siirtyvät ensi vuoden alusta alkaen Monetra Oulu -yhtiön tuottamiksi. Oulun kaupunginhallitus päätti eilen, että koulusihteeripalvelut siirtyvät yhtiölle liikkeenluovutusmenettelyn mukaisesti. Asia vaatii myös valtuuston hyväksynnän.

Siirrolla tavoitellaan koulusihteeripalvelujen kehittämistä ja tehostamista. Oulu on tehnyt vertailun palveluiden tuottamisen kustannuksista. Vertailun mukaan ostopalvelun kustannukset olisivat ensimmäisenä vuonna hieman korkeammat kuin oman tuotannon, mutta suhde tulisi muuttumaan seuraavina vuosina. Monetralla tuottavuuden uskotaan paranevan 3,3 prosenttia nykytilanteeseen verrattuna.

Koulusihteeripalveluista vapautuvaa työpanosta suunnitellaan kohdistettavan muihin tarpeisiin sivistys- ja kulttuuritoimen johtamisjärjestelmässä, muun muassa päiväkotien johtajien tukeen. Monetra-konserni on Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupunkien sekä neljän sairaanhoitopiirin perustama yhtiö, joka tuottaa muun muassa henkilöstö-, hallinto-, hankinta- ja rekrytointipalveluja.

Monetra Oulu Oy aloitti toimintansa vuonna 2012.

Kilpailut

Uusimmat