Kuva: Shutterstock

Koirien veripankkitoiminta alkaa Oulussa

10.09.2019 08:49 - Jussi Häkkilä

Eläinlääkäriasema Kamu on aloittanut koirien veripankkitoiminnan Oulussa yhteistyössä jyväskyläläisen Eläinklinikka AlmaVetin kanssa.

Eläinlääkäriasema Kamu on aloittanut koirien veripankkitoiminnan Oulussa yhteistyössä jyväskyläläisen Eläinklinikka AlmaVetin kanssa. Tämän lisäksi Suomessa on kolme toimivaa koirien veripankkia Helsingissä, Vantaalla ja Hattulassa. Kissojen veripankki löytyy Suomessa Helsingin yliopistollisesta eläinsairaalasta.

Veripankkitoiminta on voittoa tavoittelematonta. Luovuttajille ei koidu kuluja ja vastaanottajat maksavat verestä ainoastaan sen keräyksestä aiheutuvat kulut. Luovuttajakoirilta otettava veri erotellaan punasoluiksi sekä plasmaksi.
 
Eläinlääkäriasema Kamu etsii jatkuvasti uusia koiria veripankkirekisteriinsä. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Ennen verenluovutusta luovuttajaksi ilmoitetut koirat kutsutaan veriryhmämääritystestiin. Verenluovutukseen tuleville koirille tehdään terveystarkastus, ja niiltä otetaan verinäyte veriryhmämääritystä ja perusveriarvoja varten.

Lue myös: KalaDOGi Show kokoaa Kalajoelle noin 3500 koiraa

Kilpailut

Uusimmat