Kuva: Fotolia

Hirvieläinten pyyntiluvat myönnetty

09.08.2019 12:46 - Jussi Häkkilä

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan metsästyskauden hirvieläinten pyyntiluvat.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan metsästyskauden hirvieläinten pyyntiluvat. Syksyn ja talven jahdissa on käytössä 50 385 hirven, 58 094 valkohäntäpeuran, 230 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei pyyntiluvan ehdoissa ole muuta määrätty.
Hirven pyyntilupia myönnettiin noin kahdeksan prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Pyyntilupamäärän vähentyminen kohdentui pitkälti Pohjois-Suomeen, jossa hirvikannan arvioitiin pienentyneen viime kauden metsästyksellä ja hirvikannan olevan monin paikoin tavoitellulla tasolla. Oulun riistakeskusalueella vähennystä lupamäärään tuli noin kolmannes viime vuoteen verrattuna. Lapissa hirven pyyntilupamäärä pienentyi noin 12 prosenttia ja Kainuussa noin 13 prosenttia. Muualla maassa muutokset hirven pyyntilupamäärissä olivat vähäisempiä. Eniten pyyntilupamäärä kasvoi Pohjanmaalla, Pohjois- ja Etelä-Hämeessä sekä Pohjois-Karjalassa.

Luonnonvarakeskuksen mukaan hirvikanta pieneni viime kauden metsästyksellä noin 11 prosenttia ja oli metsästyskauden jälkeen noin 86500 hirveä. Viime syksyn metsästyksessä saatiin saaliiksi 58 219 hirveä, saalismäärä oli lähivuosien korkein.
Kuusamossa ja Taivalkoskella sekä Lapissa hirven metsästys alkaa ensi kuun alusta. Siellä metsästyksen ensimmäinen jakso päättyy 20. ensi kuuta ja jatkuu uudelleen niin sanotun kiimarauhoituksen jälkeen 12. lokakuuta.
Muualla hirven ja valkohäntäpeuran metsästys alkaa ensi kuun alussa niin sanotulla vahtimismetsästyksellä, jolloin mm. koiran käyttäminen on kiellettyä. Täysimittainen valkohäntäpeuran metsästys alkaa 28.ensi kuuta ja hirven metsästys 12.lokakuuta.

Lue myös: Syksyn hirvijahtiin Lapin alueelle 10 402 pyyntilupaa

Kilpailut

Uusimmat