Muhoksella pilotoidaan uutta koulurakentamisen mallia

26.06.2019 08:12 - Marja Ollakka

Muhoksen uuden lukion suunnittelussa ja rakentamisessa pilotoidaan uutta yhteistoiminnallista kokonaisvastuu- eli KVR-urakkaa. Rakennushankkeen toteutuksesta vastaava urakoitsija valikoitui yhteisissä työpajoissa, joissa samalla sovittiin hankkeen tavoitteista. Muhoksen uuden lukion rakentaminen käynnistyi kesäkuussa.

Neuvottelu- ja tarjouskierroksille osallistui kolme palveluntarjoajaa. Toteutusvaiheen sopimus solmittiin toukokuun lopussa Lujatalon kanssa.

Yhteistoiminnallinen KVR-urakkamalli on uusi vaihtoehto julkisten rakennushankkeiden toteuttamiseen. Myös opettajat ja oppilaat ovat olleet alusta asti tiiviisti mukana uuden koulurakennuksen suunnittelussa. 

Yhteistoiminnallinen KVR-urakkamuoto soveltuu erityisesti kuntien ja kaupunkien hankkeisiin, kuten koulu- ja soterakentamiseen.

Sidosryhmien myönteiset kokemukset ja mielikuvat ovat yksi tavoitteista Muhoksen uuden lukion rakentamisessa. Hankkeen avaintulosalueisiin lukeutuu mm. rakennusmateriaalien kierrättäminen.

Rakennustyöt nykyisen koulun vieressä alkoivat kesäkuussa. Uusi lukio 170 oppilaalle valmistuu syyslukukauden 2020 alkaessa. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 3 000 brm2 ja kustannusarvo 6,7 miljoonaa euroa.

Lue myös: Peräpohjolan markkinat ja Kalottjazz & Blues muuttavat liikennejärjestelyjä Torniossa

Kilpailut

Uusimmat