Kuva: Jouko Kylmäoja

Tuttu mies nousee AC Oulun päävalmentajaksi

24.06.2019 09:25 - Joonas Hepola

AC Oulu on vapauttanut päävalmentaja Mika Lähderinteen tehtävistään.

AC Oulu Oy:n hallitus on perjantain kokouksessaan päättänyt vapauttaa päävalmentaja Mika Lähderinteen päävalmentajan tehtävistä. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Rauno Ojanen. Päätös astuu voimaan välittömästi, kerrotaan seuran sivuilla.

Hallituksen päätös perustuu siihen, että urheilullinen menestys ei ole ollut riittävän hyvää. Seura asetti kuluvan kauden tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan, joka tarkoittaa Ykkösessä sijoittumista sijalle yksi tai kaksi. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut pääsee karsimaan Veikkausliigan toiseksi viimeisen kanssa.

Potkuihin ei liity dramatiikkaa.

- Tähän ei liity lainkaan dramatiikkaa. Mika on valmentanut AC Oulua täydellä sydämellä ja tehnyt aivan valtavasti töitä menestyksen eteen. Päävalmentajan pesti on kuitenkin raaka, sillä hän kantaa vastuun joukkueen menestyksestä, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen alleviivaa seurojohdon päätöstä. 

Tällä hetkellä AC Oulu on sarjassa sijalla kolme, mutta eroa kärkipaikkaa pitävään FC Hakaan on kertynyt jo 11 pistettä. Kakkospaikalla olevaan Turun Palloseuraan eroa on kuitenkin vain neljä pistettä.

AC Oulu kohtaa tiistaina kotiottelussa AC Kajaanin.

Kilpailut

Uusimmat