Kuva: Jussi Häkkilä

Tehovalvonnassa poliisin haaviin huolestuttava määrä rattijuoppoja

10.06.2019 17:35 - Marja Ollakka

Oulu poliisilaitoksen tehovalvonnassa jäi kiinni huolestuttavan paljon rattijuoppoja.

Oulun poliisilaitoksen partiot puhalluttivat viime viikolla olleen liikenneraittiuspäivän sekä viikonlopun tehovalvontajakson aikana yhteensä 4253 ajoneuvon kuljettajaa. Poliisi paljasti yhteensä 14 rattijuopumusta, joista yhdeksän oli epäiltyjä törkeitä rattijuopumuksia. Kuljettajista kahden epäillään päihdyttäneen itsensä huumausaineilla. Huolestuttavan suuri oli myös alle rangaistavuuden puhaltaneiden määrä, joita oli yhteensä 44 kuljettajaa. Valvonnassa tavattiin kolme etsintäkuulutettua.

Kiinnijääneiden määrä suhteessa puhallutettuihin oli 0,33 %, joka on myös suuri. Jos tuloksia yrittää tulkita, vaikuttaa sitä, että kynnys lähteä päihtyneenä ajoneuvon rattiin on ollut matala tai kuljettaja ei ole pitänyt omaa toimintaa niin paheksuttavana, että olisi jättänyt lähtemättä liikkeelle ajoneuvolla. Päihtyneenä ajaminen lisää kuoleman ja loukkaantumisen riskiä liikenteessä, myös liikenteessä selvänä liikkuvien osalta. Kuolemaan johtaneet rattijuopumusonnettomuudet keskittyvät kesäkuukausiin ja perjantain ja sunnuntain väliseen aikaan iltakahdeksan ja aamukuuden välille.

Jokilaaksoissa puhallutuksia tehtiin 182 kpl, mutta yhtään rattijuopumusta epäiltyä ei tavattu.

Kainuussa ajoneuvon ratista tavattiin yhteensä 6 päihtynyttä, joista yksi oli huumausaineen vaikutuksen alainen ja neljä törkeää rattijuopumusta alkoholin aiheuttamana. Puhallutuksia tehtiin 1443 kpl.

Koillismaalla puhallutuksia tehtiin 649 kpl, mutta yhtään rattijuopumusta epäiltyä ei tavattu.

Oulun alueella ajoneuvon ratista tavattiin kahdeksan päihtynyttä, joista yksi oli huumausaineen vaikutuksen alainen ja viisi törkeää rattijuopumusta alkoholin aiheuttamana. Puhallutuksia tehtiin 1979 kpl.

Lue myös: Varkaat veivät sähkötyökaluja Pudasjärvellä

Kilpailut

Uusimmat