Kuva: Jussi Häkkilä

Suomeen uusi suuri sähkönmyyntiyhtiö

06.06.2019 09:09 - Jussi Häkkilä

Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynnin osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia ovat solmineet esisopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.

Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynnin osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia ovat solmineet esisopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.  Uudesta sähkönmyyntiyhtiöstä tulee asiakasmäärältään Suomen toiseksi suurin yli 400 000:lla asiakkaallaan. Järjestely toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoiminnot yhteisesti omistettavaan konserniin. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi vuoden alussa. Osapuolten nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö tulee siirtymään yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:aa henkilöä.  
Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Esisopimus edellyttää vielä mm. kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Järjestelyllä ei ole vaikutusta osakasyhtiöiden muihin liiketoimintoihin. Muutoksella ei ole vaikutusta myöskään sähkön siirtohintoihin.

Lue myös: JÄÄTÄVÄ-harjoitus testasi yhteistyötä pitkäkestoisessa sähkönjakelun häiriötilanteessa

Kilpailut

Uusimmat