Tulisielu-tunnustus Nuorten Ystävien Lea Nikulalle Ouluun

16.05.2019 08:49 - Jussi Häkkilä

Vates-säätiön vuosittain myöntämän Tulisielu-tunnustuksen on saanut sosiaalisen työllistymisen kehittämispäällikkö Lea Nikula Nuorten Ystävistä Oulusta. Häntä haastattelee Jussi Häkkilä.

Vates-säätiön vuosittain myöntämän Tulisielu-tunnustuksen on saanut sosiaalisen työllistymisen kehittämispäällikkö Lea Nikula Nuorten Ystävistä Oulusta. Tunnustuksen myöntämisperusteena oli mm. se, että hän on toiminnallaan saanut käyntiin monta vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tähtäävää toimintamallia ja hanketta Pohjois-Suomessa ja Suomessa laajemminkin. Näistä esimerkkinä ovat mielenterveyskuntoutujille ja muille elämäntilanteeseensa tukea tarvitseville tarkoitetut klubitalot, valmennuspajat ja kehittämishankkeet. Lisäksi hän on työssään aina katsonut myös toimialansa tuttujen toimijoiden ulkopuolelle, hakenut uusia kumppanuuksia ja pyrkinyt kehittämään alan toimintaa.
Vates-säätiö aloitti Tulisielu-kunniakirjasarjan vuonna 2014. Tulisielu annetaan henkilölle tai toimijalle, joka on pitkäjänteisellä toiminnallaan vaikuttanut erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja. 
Tänä vuonna Vates-säätiön hallitus päätti palkita ansioituneen järjestötoimijan. Tunnustus luovutettiin eilen Vates-päivillä Tiedekeskus Heurekassa.

Lue myös: Oulun poliisilaitoksen koulupoliisi Merja Rasinkankaalle Nuorten Ystävien korkein huomionosoitus, Pohjoisen lapsen puolesta -mitali

Kilpailut

Uusimmat