Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa Isokatu välillä Puistokatu-Saaristonkatu ja Kirkkokatu välillä Puistokatu-Albertinkatu muuttuivat kaksisuuntaiseksi -remontti Kirkkokadulla alkamassa

09.05.2019 08:54 - Jussi Häkkilä

Oulussa Isokadun liikenne välillä Puistokatu-Saaristonkatu ja Kirkkokadun liikenne välillä Puistokatu-Albertinkatu muuttui tänään kaksisuuntaiseksi.

Oulussa Isokadun liikenne välillä Puistokatu-Saaristonkatu ja Kirkkokadun liikenne välillä Puistokatu-Albertinkatu muuttui tänään kaksisuuntaiseksi. Liikennevalot otetaan käyttöön risteys kerrallaan, kun tarvittavat kytkennät ja ohjelmoinnit on saatu tehtyä. Kaksisuuntaistaminen on pysyvä järjestely. Sillä halutaan turvata sujuva pääsy kadun varressa oleville kiinteistöille, luodaan laajemmat edellytykset kävelylle ja pyöräilylle sekä parannetaan keskustan saavutettavuutta. Samalla Puistokadun ja Albertinkadun välillä olevat liittymät muuttuivat tasa-arvoisiksi.

Kirkkokatu peruskorjataan tulevina vuosina nyt kaksisuuntaistettavalta osuudelta. Ensimmäinen vaihe alkaa ensi maanantaina välillä Heinätorinkatu- Sepänkatu. Rakentamistyö käsittää vesihuoltoverkoston peruskorjauksen sekä kadun rakennekerrosten ja pintarakenteiden uusimisen Lisäksi tehdään kaukolämpö-, valaistus-, sähköverkko- ja tietoliikennetöitä.
Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Autoliikenne suljetaan peruskorjattavalta väliltä rakennustöiden ajaksi. Jalankulku, pyöräily ja kiinteistöjen huoltoliikenne järjestetään työmaa-alueella koko työmaan ajan. Alueella sijaitsevat liikkeet toimivat normaalisti ja pääsy niihin varmistetaan koko työmaan ajan. Rakennustyön seurauksena alueella ja sen läheisyydessä liikkuu raskaita ajoneuvoja, jotka aiheuttavat liikennehäiriöitä.

Lue myös: Liikennejärjestelytyöt jatkuvat valtatiellä 27 Ylivieskassa

Kilpailut

Uusimmat