Kuva: AOP

Siikajoella tapahtuneen törkeän eläinsuojelurikoksen esitutkinta valmistunut

03.05.2019 12:43 - Jussi Häkkilä

Siikajoella vuosi sitten keväällä ilmitulleen ylämaankarjan kuolemaa tutkitaan törkeänä eläinsuojelurikoksena ja ympäristön turmelemisena.

Siikajoella vuosi sitten keväällä ilmitulleen ylämaankarjan kuolemaan liittyvä esitutkinta on valmistunut. Poliisi tutki asiakokonaisuutta törkeänä eläinsuojelurikoksena ja ympäristön turmelemisena. Tutkittavana oleva rikos on kuolleiden eläinten lukumäärän suhteen suuri. Esitutkinnassa selvisi, että kuolleita eläimiä oli yhteensä 95. Eläinten kuolemat ajoittuivat syksyn 2017 ja kevään 2018 ajalle. Osa tilasta, jolla rikokset tapahtuivat, on sijainnut pohjavesialueella. Esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi, että pohjavesi olisi pilaantunut.

Poliisi on kuulustellut esitutkinnassa useita henkilöitä ja tehnyt teknistä rikospaikkatutkintaa. Poliisi on kuulustellut asiassa epäiltynä 1969 syntynyttä miestä, jonka tilalla tutkittavana olevat rikokset ovat tapahtuneet. Esitutkinnassa on saatu selvitettyä tapahtumaan johtaneita syitä ja niiden aiheuttamia seurauksia. Valmistunut esitutkinta-aineisto on toimitettu syyteharkintaan.

Lue myös: Poliisi käynnistää esitutkinnan epäillystä eläinsuojelurikoksesta ravikilpailussa Oulussa

Kilpailut

Uusimmat