Kuva: Lehto Group Takuuelementti

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto teollisuusneuvos Veijo Sydänmetsälle

06.01.2019 19:00 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus on myöntänyt tämänvuotisen Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon pyhäntäläiselle teollisuusneuvos Veijo Sydänmetsälle tunnustuksena ansiokkaasta elämäntyöstä maaseudun teollistamisessa ja panoksesta erityisesti talonrakennusteollisuuden kehittämisessä.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus on myöntänyt tämänvuotisen Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon pyhäntäläiselle teollisuusneuvos Veijo Sydänmetsälle tunnustuksena ansiokkaasta elämäntyöstä maaseudun teollistamisessa ja panoksesta erityisesti talonrakennusteollisuuden kehittämisessä. Palkinto jaettiin tänään Pohjois-Pohjanmaan liiton loppiaisvastaanotolla Raahessa. Palkinto on kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoilema pienoisveistos, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa.

Vuonna 1939 syntynyt Veijo Sydänmetsä hankki käytännön opein puusepän ammattitaidon ja valmistui myöhemmin puuteknikoksi Lahden teknillisestä koulusta. Vuonna 1968 hänet valittiin perustetun Pyhännän Rakennustuote Oy:n toimitusjohtajaksi käynnistämään yrityksen liiketoimintaa. Sydänmetsän johdolla yhtiö kasvoi vuosikymmenten aikana yhdeksi merkittävimmäksi talopakettien valmistajaksi.
Veijo Sydänmetsä toimi Pyhännän Rakennustuote Oy:n toimitusjohtajana 1968-2001 sekä PRT-Forest Oy:n konserninjohtajana 2001–2004 ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 2005-2008.
Sydänmetsä on tehnyt mittavan työn myös dokumentoidessaan Pyhännän teollistamistarinan yrityksiä käsitteleväksi kirjasarjaksi. Samalla hän on tallentanut kosolti maakunnallista taloushistoriaa, tuleville polville opiksi.

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaan hyväksi tehdystä elämäntyöstä tai sellaisesta työstä, joka on tehnyt Pohjois-Pohjanmaata tunnetuksi ja vahvistanut sen identiteettiä. Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon perusti maakuntahallitus vuonna 2004.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan yrittäjäpalkinto pyhäntäläiselle Feelialle

Kilpailut

Uusimmat