Kuva: Fotolia

Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Raahen, Rovaniemen, Oulun ja Tornion kaupunginjohtajat: Suomen ja pohjoisen kasvua tuettava liikennehankkein

14.12.2018 13:01 - Jussi Häkkilä

Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Raahen, Rovaniemen, Oulun ja Tornion kaupunginjohtajat ovat julkistaneet yhteisen kannanottonsa, jossa he painottavat, että Suomen ja pohjoisen kasvua on tuettava liikennehankkein.

Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Raahen, Rovaniemen, Oulun ja Tornion kaupunginjohtajat ovat julkistaneet yhteisen kannanottonsa, jossa he painottavat, että Suomen ja pohjoisen kasvua on tuettava liikennehankkein. Kannanotossa todetaan, että raideliikennettä on nopeutettava Itä- ja Pohjois-Suomessa, Helsingin ja Pohjois-Suomen välinen merikaapeli on toteutettava, ja Pohjois-Suomen valokuiturunkoverkkoa on vahvistettava. Kaupunginjohtajien mukaan olisi tärkeää saada Oulusta tunnin junayhteydet Kokkolaan, Rovaniemelle ja Kajaaniin. Samalla kaupunginjohtajat ovat päättäneet tiivistää yhteistä edunvalvontaa ja nostaa yhdessä aktiivisesti pohjoisten kaupunkien asioita esille.

Lue myös: Kauppakamarit listasivat liikenneverkon tärkeimmät korjaus- ja kehittämiskohteet

Kilpailut

Uusimmat