Kuva: Oulun kaupunki

SHOTL-kutsuliikennekokeilu alkaa Haukiputaalla

15.11.2018 09:33 - Marja Ollakka

Oulun joukkoliikenne aloittaa maanantaina 19.11.2018 kutsuliikennekokeilun Haukiputaan keskustassa ja Kellon Kiviniemessä ja niiden välisellä Haukiputaantiellä. Palvelu on käytössä arkisin kello 7–17. Kokeilu kestää kolme kuukautta.

Kutsuliikenneauto tilataan mobiilisovelluksella, jonka nimi on SHOTL. Kutsuliikenneauton voi tilata mobiilisovelluksella Haukiputaan ja Kellon sisäisille matkoille tai esimerkiksi kyydin lähimmälle bussipysäkille, josta matka jatketaan Oulun joukkoliikennelinjalla Ouluun. Auto tilataan, kun matkalle halutaan lähteä. Ennakkovarauksia sillä ei voi tehdä esimerkiksi seuraavalle päivälle.

SHOTL-sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimiin. Matkan voi tilata yhdelle tai useammalle henkilölle. Sovellus pitää matkustajaa ajan tasalla: matkustaja voi seurata mistä auto saapuu ja milloin. Sovellu ohjaa matkustajaa lähempään noutopaikkaan ja auto hakee matkustajaa noutopaikasta. Noutopaikat on ripoteltu ympäri kokeilualuetta aina lähellä.

Saman auton kyytiin voi nousta muitakin matkustaja matkan varrelta. Sovellus yhdistää samaan suuntaan menevät matkat.

Kutsuliikennematkan voi maksaa Waltti-kortilla, käteisellä sekä Oulun joukkoliikenne-mobiilisovelluksesta ostettavalla kertalipulla. Autosta käteisellä ostettava lippu ja mobiililippu maksavat 1,50 euroa. Aikuisen arvolippu on 1,20 euroa ja lapsen arvolippu 1,10 euroa.

Oulun joukkoliikenteen tavoite on lisätä tietoa kutsuliikenteen käytännöistä, selvittää Haukiputaan alueen joukkoliikenteen käyttöpotentiaalia sekä kutsuliikenteen käyttäjän kokemuksia.

Kilpailut

Uusimmat