Kuva: Jussi Häkkilä

Paikallis- ja kaupunkilehtien parhaat palkittiin -Kalajokiseutu, Koillissanomat ja Siikajokilaakso menestyivät

02.11.2018 08:41 - Jussi Häkkilä

Vuoden parhaat paikallislehdet ovat Kalajokiseutu ja Syd-Österbotten sekä verkossa Siikajokilaakso ja Koillissanomat.

Vuoden parhaat paikallislehdet ovat Kalajokiseutu ja Syd-Österbotten sekä verkossa Siikajokilaakso ja Koillissanomat.
Kalajokiseutu voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Arviointiraadin mielestä Kalajokiseutu onnistuu kaikilla osa-alueilla. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on erinomaista, ja lehti hyödyntää verkkolehden ja sosiaalisen median sisältöjä oivallisesti. Lehden visuaalinen ilme on ilahduttavan omaperäinen. Kunniamaininnan sai rohkeasti uudistunut ja ennakkoluulottomasti kokeileva Pyhäjärven Sanomat.
Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Siikajokilaakso, aktiivinen ja kotiseutuylpeä paikallislehti, joka uskaltaa myös ottaa kantaa ja haastaa lukijoita.
Vähintään kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti monipuolinen ja vahvasti paikallisten ihmisten kanssa vuorovaikuttava Koillissanomat. Kunniamaininnan sai Rantapohja, joka on verkossa ryhdikäs ja omintakeinen.

Kaupunkilehtikilpailun parhaaksi valittiin Kuopion Kaupunkilehti. Toiseksi kilpailussa sijoittui paikallisella näkemyksellään erottuva, visuaalisesti nuorekas ja moderni Uusi Rovaniemi.
Kaupunkilehtien juttukilpailun ykkössarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta. Sarjan voitti Uudessa Rovaniemessä julkaistu juttu Akka ratissa, jonka kirjoitti Anne Torvinen ja kuvittivat Jussi Leinonen ja Jouni Porsanger. Naispuolisesta rallikuskista kertovassa jutussa on vahva taitto ja laadukkaat kuvat, jotka saavat kiinnostumaan aiheesta, vaikka ralli ei sinänsä kiinnostaisikaan.
Kakkossarjan toisen palkinnon sai Koti-Kajaanin päätoimittaja Tiina Suutari jutullaan Pian takaisin auton rattiin.

Kaupunkilehtikilpailuun osallistui 30 lehteä ja juttukilpailuun 70 juttua. Paikallislehtikilpailuun osallistui 87 lehteä ja 37 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin eilen Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Tampereella.

Lue myös: Sukulehtikisassa yksi palkinnoista Oulun sukututkimusseuralle

Kilpailut

Uusimmat