Apulaisoikeusasiamies: Sosiaalityöntekijöiden työtaakka vaarantaa sijaishuollon valvonnan ja kodin ulkopuolelle sijoitetun lapsen oikeuksien toteutumisen

02.10.2018 12:59 - Jussi Häkkilä

Monessa oikeusasiamiehen kansliaan toimitetussa Muhoksen Koulukoti Pohjolakotia koskevassa selvityksessä ilmenee sosiaalitoimen resurssipula ja lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden kohtuuton työtaakka.

Monessa oikeusasiamiehen kansliaan toimitetussa Muhoksen Koulukoti Pohjolakotia koskevassa selvityksessä ilmenee sosiaalitoimen resurssipula ja lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden kohtuuton työtaakka. Sosiaalityöntekijöiden vastuulla olevien asiakasperheiden suuri määrä estää tai ainakin vaikeuttaa sijaishuoltopaikkojen valvontaa. Sijoitettujen lasten laissa säädetty oikeus henkilökohtaiseen keskusteluun oman sosiaalityöntekijänsä kanssa ei tarkastushavaintojen ja saatujen selvitysten mukaan ole aina toteutunut. Sijaishuollossa olevien lasten oikeus saada tarpeenmukaista sijaishuoltoa on näin ollen vakavasti vaarantunut.

Apulaisoikeusasiamies pyysi viime keväänä Pohjolakotiin tehdyn tarkastuksen jälkeen selvityksiä Pohjolakodilta, aluehallintovirastolta ja sijoittajakunnilta.

Lue myös: Lapsiasiavaltuutettu vaatii selvittämään koulukotien arjen ja toimintatavat

Kilpailut

Uusimmat