Kuva: Shutterstock

JHL:n sopimusaloille ylityö- ja vuoronvaihtokielto

25.09.2018 12:20 - Jussi Häkkilä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa ensi maanantaina työtaistelun, jolla vastustetaan irtisanomissuojan heikentämistä korkeintaan 20:n hengen yrityksissä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa ensi maanantaina työtaistelun, jolla vastustetaan irtisanomissuojan heikentämistä korkeintaan 20:n hengen yrityksissä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa lähes kaikilla järjestön sopimusaloilla ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Koiviston auto -konsernissa JHL:n jäsenten ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi jo viime torstaina. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee mm. kuntien, kirkon, valtion sekä yksityisen sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä. Työtaistelun ulkopuolelle on tässä vaiheessa rajattu mm. energia-ala, rautatieala sekä Sivistystyönantajien sopimusaloilla työskentelevät työntekijät. Viranhaltijat ja virkamiehet eivät ole mukana, koska lain mukaan he eivät saa osallistua poliittisiin työtaisteluihin. Työtaistelu koskee tässä vaiheessa lähes 100 000 JHL:n jäsentä.
JHL ei ole asettanut työtaistelutoimien kestolle takarajaa. Järjestö kertoo syksyn aikana seuraavista toimenpiteistä, jos hallitus ei lopeta lain valmistelua. Toimet laajenevat vaiheittain. Liitto on valmiina jatkamaan taistelua laajalla rintamalla.
Hallituksen ajama irtisanomislaki lisää järjestön mukaan pelkoa työelämässä eikä paranna työllisyyttä. Voimaan tullessaan laki uhkaisi työntekijän irtisanomissuojaa ammatista riippumatta.

Lue myös: Työtaistelu uhkaa viittä satamaa

Kilpailut

Uusimmat