Sosiaalihuollon kanteluiden ja valvontojen määrät lisääntyneet

23.08.2018 09:44 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon vireille tulleiden kanteluiden määrät ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana.

Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon vireille tulleiden kanteluiden määrät ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon tuli vireille kaikkiaan 103 uutta sosiaalihuollon kantelua. Lastensuojelusta kannellaan eniten aikaisempien vuosien tapaan.
Myös sosiaalihuollon valvontojen määrä kasvaa edelleen, erityisesti vanhustenhuollossa. Kun tarkastellaan vireille tulleita ja ratkaistuja vanhustenhuollon valvontoja, toistuu niissä ongelmana henkilöstön riittämätön määrä asiakkaiden tarvitseman hoidon ja huolenpidon tarpeeseen nähden.
Ratkaisu annettiin 87:ään kanteluun, joista varsinaisia kantelupäätöksiä oli 50. Lisäksi 18:aan kanteluun vastattiin kirjeellä, 18 kantelua siirrettiin käsiteltäväksi muistutuksena asianomaiseen toimintayksikköön tai sosiaalihuollon johtavalle viranhaltijalle, ja yksi kantelu siirrettiin käsiteltäväksi Valviraan.

Lue myös: Erityistuen tarpeessa olevien oululaislasten vanhemmat ja omaishoitajat tehneet joukkokantelun aluehallintovirastoon

Kilpailut

Uusimmat