Suomesta noin 30 henkilöä sekä kalustoa avuksi Ruotsin metsäpalojen sammuttamiseen

27.07.2018 13:13 - Jussi Häkkilä

Ruotsi on hyväksynyt myöhään eilisiltana Suomen tarjoaman avun metsäpalojen sammuttamiseksi.

Ruotsi on hyväksynyt myöhään eilisiltana Suomen tarjoaman avun metsäpalojen sammuttamiseksi. Suomi lähettää Ruotsiin omavaraisen pelastusjoukkueen kalustoineen. Se käsittää noin 30 henkilöä sekä kalustoa, kuten paloautoja, säiliöautoja, moottoriruiskuja ja maastokelpoisia ajoneuvoja. Pelastushenkilöstö saapuu Ruotsiin alustavan arvion mukaan huomisaamuun mennessä ja he aloittavat työnsä Keski-Ruotsissa mahdollisimman pian perille päästyään. Suomalaiset työskentelevät Ruotsissa noin viikon. Operaation kestoa on kuitenkin mahdollisuus pidentää tilanteen niin vaatiessa.

Ruotsiin lähtevä pelastusjoukkue kootaan Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista. Lähtijät on koottu useamman pelastuslaitoksen alueelta normaalin valmiuden ulkopuolelta, kuten vapaavuorosta. Näin valmius vastata mahdollisiin metsä- ja maastopaloihin kotimaassa säilyy. Lähtijöinä on sekä pelastuslaitosten henkilöstöä että alueellisia sopimuspalokuntalaisia.

Lue myös: Lapin pelastuslaitos kohotti valmiutta ja varautumista laajamittaisiin sammutustehtäviin Raja-Joosepin ja Sallan Kotalan alueella

Kilpailut

Uusimmat