Raaheen kansainvälinen taiteilijaresidenssi Brahe Art Space

12.07.2018 11:41 - Jussi Häkkilä - Luettu 104 kertaa

Raaheen puuhataan kansainvälistä taiteilijaresidenssiä. Raahen kaupungin hanketoiminta- ja kehittämisyksikön johtaja Hannele Meskusta sekä residenssisuunnittelijoita, Raahen Teatterin johtaja Toni Kettukangasta ja taidegraafikko Juha Laaksoa haastattelee Jussi Häkkilä.

Raaheen puuhataan kansainvälistä taiteilijaresidenssiä. Hankkeen hallinnoijana toimiva Raahen kaupungin hanketoiminta- ja kehittämisyksikkö on saanut tukea hanketta varten  Pohjois-Pohjanmaan liiton Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoituksesta. Rahoituksella suunnitellaan toimintalinja ja ohjelma, jonka perusteella taiteilijat voivat hakea residenssipaikkaa. Taiteilijoita tullaan valitsemaan hakemuksen ja työsuunnitelman perusteella esittävien taiteiden, kirjallisuuden ja kuvataiteen aloilta. Suunnitelman mukaan residenssi tulee osallistumaan aktiivisesti kansainväliseen, valtakunnalliseen ja raahelaiseen taide- ja kulttuurielämään. 

Taitelijaresidenssitoiminta tulee näillä näkymin sijoittumaan Raahen vanhan opettajaseminaarin alueella olevaan, 1800-luvun lopulla rakennettuun johtajattaren asuinrakennukseen. Tavoitteena on, että tilojen kunnostus aloitetaan ensi vuonna ja ensimmäiset taiteilijat voisivat saapua pian sen jälkeen. 

Lue myös: Raahen Meripäivät lähestyvät

Uusimmat