Kuva: Pexels.com

Kovatasoinen yleisurheilukisa Oulussa juhannusviikolla

30.05.2018 14:45 - Joonas Hepola

Oulun Pyrinnön perinteinen yleisurheilun Valkean kaupungin kisa järjestetään tänä kesänä tiistaina 19.kesäkuuta iltakilpailuna.

Tänä vuonna painopistelajeja ovat miesten 100 metriä, 3000 metriä sekä naisten puolella 400 metriä ja seiväshyppy.

Edellisvuosien tapaan tapahtumassa pyritään tarjoamaan Pohjois-Suomen urheilijoille kovatasoinen kilpailu kotikentällä. Kisoihin on kutsuttu muutamiin lajeihin kansainvälisen tason urheilijoita Pohjoismaista sekä edustusurheilijoita muualta Suomesta.

Miesten satasella Oulun oma poika Samuel Purola saa vastaansa Ruotsin ja Norjan parhaat ja siinä kisassa ratkeaa kuka on nopein mies Pohjoismaissa.

Viivalla ovat viime kauden kolme nopeinta, kun akillesvaivainen Samuli Samuelsson ei pysty kilpailemaan, kun ehkä vasta loppukesästä.

Keihäässä rakennetaan kovatasoinen kotimainen kisa. Nimiä annetaan julkisuuteen viikon kuluttua, kun kutsutut urheilijat varmistavat saapumisensa.

Kolmelle tonnille on lupautunut kirittämään Limingan juoksutallia viime kauden Suomi-Ruotsi -ottelun kympin voittaja Robin Ryynänen.

Naisten 400 metrillä Katri Mustola saa vastaansa maan parhaat juoksijat.

Kisaa voidaan pitää Kalevan Kisojen 2018 esifinaalina.

Seipäässä järjestävän seuran Elina Lampela ja Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen saavat vastaansa Vaasan seivästallin hyppääjiä.

Kisat alkavat Raatissa kello 18 ja lajeja on tarjolla viisi juoksua ja kolme kenttälajia sekä naisille että miehille. Pääsylippu kisatapahtumaan maksaa 10 euroa.

Kilpailut

Uusimmat