Kuva: Ari Kettukangas

Tulvatilanne Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella rauhoittunut - vesien pinta kuitenkin korkealla

25.04.2018 16:48 - Marja Ollakka

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella riskit jääpatojen muodostumisiin ja sitä kautta tulvavesien äkillisiin nousemisiin ovat pienentyneet. Pelastuslaitokselle ei ole tullut tulvavesistä aiheutuvia kiireellisiä hälytystehtäviä kahteen vuorokauteen, vaan toiminta on keskittynyt tilannekuvan ylläpitämiseen.

Kalajoella tilanne on rauhoittunut alkuviikon aikana, eikä pelastuslaitokselle ole sieltä enää tehtäviä tullut. Siellä siirryttiin tavanomaiseen valmiuteen eilen tiistaina. Viimeisimmät tarkistustehtävät Kalajoen osalta on hoidettu maanantai-iltana.

Myös Pyhäjoella pahin riski on lieventynyt. Yhtenäisten jäälauttojen reunamille on sulanut lisää tilaa. Lisäksi jäiden paikallaan pysyminen on mahdollistanut niiden heikkenemisen siten, että jääpatojen muodostumisen riski on pienentynyt. Tilannetta Pyhäjoen osalta on seurattu tänään iltapäivällä ja seurataan edelleen varmuuden vuoksi. Pelastuslaitokselle ei ole kuitenkaan tullut rakennusten suojaamistehtäviä Pyhäjoen osalle pariin vuorokauteen.

Siikajokiuomassa latvuksineen veden pinta on myös korkealla. Teitä on siellä täällä poikki, mutta pelastuslaitokselle ei ole aiheutunut tehtäviä Siikajoen tulvimisen tiimoilta.

Vesien pinta tullee olemaan korkealla vielä vuorokausien ajan, joten erilaisille pengerryksille tms. aiheutuu tavallista suurempaa painetta. Näin ollen niiden kuntoa kannattaa lähipäivinä seurailla. Virtaavien vesistöjen lähettyvillä kannattaa edelleen olla tarkkaavainen

Kilpailut

Uusimmat