Kuva: Jussi Häkkilä

Pyhäjoen Vanhatien kunnostus ja museosillan korjaus käynnistyvät kesällä

13.04.2018 09:05 - Jussi Häkkilä

Pyhäjoen kunnan ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteishanke Vanhatien kunnostamiseksi on käynnistymässä.

Pyhäjoen kunnan ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteishanke Vanhatien kunnostamiseksi on käynnistymässä. Hanke on tällä hetkellä urakkalaskentavaiheessa. Urakoitsija valitaan ensi kuun alkupuolella ja työt käynnistyvät kesäkuussa. Kunnostus maksaa noin 2,1 miljoonaa euroa
Pääosa hankkeesta toteutetaan tänä vuonna. Hankkeeseen kuuluvat myös katuvalojen uusiminen ja keskustan liikekeskusten piha-alueiden kunnostusrakentaminen. Urakkaan kuuluen Pyhäjoen kunta teettää kunnantalon piha-alueen saneerauksen ja pysäköintijärjestelyjä keskustan alueelle.
Ensi vuoden ankealue käsittää Pohjankylän sillan eteläpuolen kasitieltä Etelänkylän isosiltaan rajoittuen. Tuolloin Vanhatien rakenteita korjataan ja viheralueita parannetaan.
Yhtä aikaa erillisenä hankekokonaisuutena Vanhatien kunnostushankkeen kanssa ELY-keskus korjauttaa Etelänkylän museosillan. Sillan korjausurakka on laskennassa tällä hetkellä. Korjaustöiden arvioidaan alkavan kesän aikana. Työt jatkuvat ensi vuonna. Silta on suljettu liikenteeltä korjaustyön ajan.

Lue myös: Pyhäjoki mukaan merkittävien tulvariskialueiden joukkoon

Kilpailut

Uusimmat