Kuva: Pixabay

Teknologiateollisuudelta 100 000:n euron lahjoitus OAMK:n varainhankintakampanjaan

26.03.2018 12:20 - Jussi Häkkilä

Teknologiateollisuus on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan 100 000 euroa.

Teknologiateollisuus on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan 100 000 euroa. Summan lahjoittavat yhdessä Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Kyseessä on ensimmäinen lahjoitus Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampajaan.

­Oulun ammattikorkeakoulu aloitti viime kuussa varainhankintakampanjan, jonka teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luodaan alueen elinkeinoelämälle keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden innovaatioiden kehittämiseen.

Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö tukevat yhteensä yhdeksää ammattikorkeakoulua kolmen miljoonan euron yhteissummalla. Teknologiateollisuus haluaa lahjoituksellaan kannustaa ammattikorkeakouluja tekniikan ja liikenteen alan koulutuksen ja osaamisen strategiseen kehittämiseen.

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lue myös: Oulun ammattikorkeakoululle laatuleima

Kilpailut

Uusimmat