Selvitys Jäämeren rautatiestä valmistui -Kirkkoniemen linjaus selvitetään tarkemmin

09.03.2018 14:52 - Jussi Häkkilä

Liikenne- ja viestintäministeriö on valinnut Jäämerelle Oulun, Rovaniemen ja Kirkkoniemen kautta kulkevan ratalinjauksen jatkoselvitettäväksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö on valinnut Jäämerelle Oulun, Rovaniemen ja Kirkkoniemen kautta kulkevan ratalinjauksen jatkoselvitettäväksi. Linjauksen ratkaisi Kirkkoniemen eduksi Suomen logistisen aseman, saavutettavuuden ja huoltovarmuuden parantuminen vaihtoehtoihin verrattuna. Kirkkoniemen linjaus oli kahdesta kärkiehdokkaasta edullisempi.

Jäämeren ratahanke kytkisi pohjoisen, arktisen Euroopan kiinteämmin osaksi Manner-Eurooppaa. Ratayhteys parantaisi useiden pohjoisen alueen elinkeinojen edellytyksiä. Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä alkaa nyt selvittää tarkemmin Kirkkoniemeen tehtävää ratalinjausta. Työryhmän tulisi saada työnsä päätökseen vuoden loppuun mennessä.
Kirkkoniemi-linjauksen kokonaiskustannukseksi on arvioitu noin 2,9 miljardia euroa, mikäli linjaus kulkee Rovaniemeltä Sodankylän kautta Kirkkoniemelle. Suomen puolella investointikustannukset olisivat noin kaksi miljardia euroa.

Lue myös: Junamatkailun suosio jatkoi vahvaa kasvua viime vuonna

Kilpailut

Uusimmat