Valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskeskus Ouluun

20.02.2018 10:57 - Jussi Häkkilä

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti Oulusta on valittu nuorisoalan valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi. Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoffia haastattelee Jussi Häkkilä.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti Oulusta on valittu nuorisoalan valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi. Osaamiskeskukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön valitsemia toimijoita, jotka kehittävät nuorisotoimialaa ministeriön ohjauksessa tänä ja ensi vuonna. Koordinaatti on osaamiskeskuksista pohjoisin ja sen toiminta on valtakunnallista.

Koordinaatti on toiminut osana Oulun kaupunkiorganisaatiota vuodesta 2006 lähtien, aiemmin ministeriön nimeämänä palvelu- ja kehittämiskeskuksena. Keskuksessa työskentelee viisi henkilöä kokopäiväisesti. 

Koordinaatin tehtävänä on kehittää nuorten tieto- ja neuvontatyötä sekä vahvistaa siihen liittyvää osaamista, ymmärrystä ja yhteistyötä sekä tuottaa tietoa nuorisotyön ammattilaisille. Lisäksi tehtävänä on varmistaa, että yhteistyössä kehitetyt toimintamallit ja työkalut tulevat laajasti käyttöön.

Nuorisoasioista vastaava ministeri Sampo Terho on myöntänyt osaamiskeskuksille yhteensä 4,8 miljoonaa euroa kuluvan vuoden toimintaan.

Lue myös: Valtuuskunta valmistelemaan Oulun kulttuuripääkaupunkihakemusta

Kilpailut

Uusimmat