Wilma-järjestelmää testataan vanhustenhoidossa Oulussa

06.02.2018 11:23 - Jussi Häkkilä

Koululaisilla, opiskelijoilla ja koululaisten vanhemmilla valtakunnallisesti käytössä olevaa Wilma-järjestelmää testataan nyt vanhustenhoidossa Oulussa.

Koululaisilla, opiskelijoilla ja koululaisten vanhemmilla valtakunnallisesti käytössä olevaa Wilma-järjestelmää testataan nyt vanhustenhoidossa Oulussa. Kokeilu on tiettävästi ensimmäinen Suomessa.
Koulumaailmassa Wilmaa käytetään erityisesti kodin ja koulun välisenä yhteydenpidon kanavana. Myös Oulun kaupungin hoivakodeissa Wilmaa halutaan käyttää nimenomaan asukkaan, omaisten ja yksiköiden välisen tiedonkulun ja vuorovaikutuksen parantamiseksi.
 

Wilman avulla omaiset saavat helposti tiedon, mitä tapahtumia ja virkistyshetkiä hoivilla järjestetään tai mitä ruokaa on ruokalistalla. Järjestelmän avulla voi myös ilmoittautua talon tapahtumiin. Omaiset voivat myös laittaa viestejä henkilökunnalle ja viestit jäävät talteen yhteen paikkaan.
 
Oulussa kokeiluun osallistuvat Intiön hoivakoti, Rajakylän hoiva, Hiirosenkoti, Lassintalo sekä Jaarankartano Kiimingissä ja Jokirannan palvelukeskus Yli-Iissä. Tällä hetkellä omaisia on mukana noin 80. Kokeilu kestää aluksi puoli vuotta.

Lue myös: Ylivieskan Koskipuhtoon uusi vanhusten ja kehitysvammaisten palvelukoti

Kilpailut

Uusimmat