Kuva: Patentti ja rekisterihallitus/Aku Ankka

Kolme Keksijänero-palkintoa pohjoiseen

15.01.2018 13:43 - Jussi Häkkilä

Patentti- ja rekisterihallitus ja Aku Ankka -lehti järjestivät nyt toisen kerran Keksijänero-kilpailun alle 16-vuotiaille. Kolme palkituista on Pohjois-Suomesta.

Patentti- ja rekisterihallitus ja Aku Ankka -lehti järjestivät nyt toisen kerran Keksijänero-kilpailun alle 16-vuotiaille. Kilpailun teemana oli tällä kertaa digitaaliset, arkea helpottavat keksinnöt. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 42. Ehdotukset jaettiin kolmeen sarjaan ikäluokkien mukaan. Kussakin sarjassa valittiin kolme voittajaa.

Keksijänero-kilpailun 2017 palkinnot
Sarja 1: vuonna 2009 tai sen jälkeen syntyneet
Palkinto 100 euroa: Minea Tuomaala, Muhos: Robs
Sarja 2: vuonna 2008 - 2005 syntyneet
Palkinto 100 euroa: Katri Hietala, Tornio: KuumaKalle
Sarja 3: vuonna 2004 - 2001 syntyneet
Palkinto 100 euroa: Joose Hentilä, Kempele: Näyttöpöytä

Tuomariston mukaan ehdotusten taso oli hyvä tänäkin vuonna. Ehdotukset liittyivät tyypillisesti nuoren keksijän arkiympäristöön kuten kotiin ja kouluun. Monet keksinnöt perustuivat laitteeseen, joka auttaa käyttäjää suoriutumaan arjen askareista. Osa ideoista on toteutettavissa lähes sellaisenaan, osa voi tuotekehittelyn jälkeen johtaa uusiin tulevaisuuden ratkaisuihin. Voittajakeksinnöillä haluttiin esimerkiksi auttaa kaikkia voimaan paremmin, helpottaa kaupassa käyntiä kiireessä, säätää vaatteen lämpötilaa ilmojen mukaan tai tehdä pulpetista digitaalinen.

Kilpailulla halutaan innostaa lapsia ja nuoria luovuuteen, kekseliäisyyteen ja aloitteellisuuteen sekä esittämään rohkeasti uusia digitaalisia keksintöjä ja ideoita.

Lue myös: Keksijänero-kilpailun voittajat julkistettu

Kilpailut

Uusimmat