Kuva: Luo arkkitehdit Oy

Oulun Heinäpään täydennysrakentamista selvitellään

15.01.2018 08:24 - Jussi Häkkilä

Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut laatii selvitystä Heinäpään täydennysrakentamisesta.

Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut laatii selvitystä Heinäpään täydennysrakentamisesta. Selvityksessä on tähän mennessä analysoitu Heinäpään nykytilaa ja suunniteltu erilaisia täydennysrakentamisen konsepteja. Työhön ovat osallistuneet myös pilottitaloyhtiöt.

Selvityksessä täydennysrakentamisen vaihtoehtoja on kuvattu erilaisina konsepteina. Niissä Heinäpään korttelit täydentyisivät esimerkiksi poikkikatujen varsille rakennettavilla pistemäisillä tai lamellimaisilla kerrostaloilla, tai katujen varsille ja kortteleiden piha-alueille sijoittuvilla kaksi-kolmekerroksisilla kaupunkipientaloilla. Lisäksi on tutkittu rakennusten korottamista ja valikoiduissa paikoissa nykyisten rakennusten korvaamista tehokkaammalla uudisrakentamisella. Selvityksessä on etsitty myös vaihtoehtoisia pysäköintiratkaisuja.

Tänään järjestetään Ympäristötalolla tilaisuus, jossa esitellään, työstetään ja arvioidaan täydennysrakentamisen erilaisia konseptivaihtoehtoja. Lisäksi taloyhtiöillä ja kaikilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus antaa palautetta suunnitelmista. Selvitys viimeistellään kevään aikana.

Lue myös: Skanskalta lisää asuntoja Oulun Heinäpäähän

Kilpailut

Uusimmat