Kuva: Fotolia

Osekk käynnistää koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

11.12.2017 15:51 - Marja Ollakka

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallitus on tänään päättänyt aloittaa koko Osekkin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, jotka aloitetaan tammikuussa 2018. Yt-neuvottelut päättyvät maaliskuun loppuun mennessä.

Nyt käynnistettävät koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut saattavat johtaa määräaikaisten työtehtävien päättymisiin, työtehtävien muuttamisiin, siirtoihin tehtävistä toisiin, työtehtävien yhdistämisiin, muutoksiin työ- ja virkasuhteen ehdoissa sekä osa-aikaistamisiin. Lisäksi on mahdollista, että tarvitaan koko henkilöstön lomautusta. Ensisijaisesti pyritään säästötarpeet toteuttamaan edellä mainituilla keinoilla, mutta mikäli muut keinot eivät riitä, joudutaan turvautumaan myös henkilöiden irtisanomisiin. Työnantajan arvion mukaan irtisanomiset ja osa-aikaistamiset kohdistuvat arviolta enintään 30 henkilöön.

Mahdolliset irtisanomiset, lomauttamiset tai osa-aikaistamiset pannaan toimeen vuoden 2018 aikana. Neuvottelujen arvioidaan päättyvän huhtikuun alkuun mennessä 2018.

Lue myös: Sijoitusrahasto kiihdyttämään Lapin startup-yritysten syntymistä

Kilpailut

Uusimmat