Pyhännän Tavastkenkä Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylä

06.11.2017 14:45 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä palkittiin tänään maakunnan vuoden kylä. Tunnustuksen sai Pyhännän Tavastkenkä. Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran sihteeri Tiina Mikkosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä Oulussa palkittiin tänään maakunnan vuoden kylä. Tunnustuksen sai Pyhännän Tavastkenkä. Palkitsemisperustelujen mukaan Tavastkenkä on aktiivinen, vireä ja elinvoimainen pieni kylä, jonka asukkaat ovat olleet monipuolisesti mukana kylän kehittämisessä. Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura ry on tehnyt määrätietoista ja pitkäjänteistä kehittämistyötä kylän elinolosuhteiden ja viihtyvyyden parantamiseksi. Tavastkengän kylähistoriahanke aktivoi kyläläisiä ja vahvisti yhteisöllisyyttä. Lisäksi kylä on luonut hyvät yhteistyösuhteet paikallisiin ja maakunnallisiin toimijoihin ja on mukana eri hankkeissa kansainvälisyyttä unohtamatta.
Viime vuosien teemana on ollut kylän palveluiden lisääminen. Kyläläisten yhteisvoimin kylään on saatu mm. kuntosali, käsityötilat ja nuorisotilat. Kylätalo on peruskorjattu ja se toimii sekä juhla- että kokoustilana. Kylätaloa voidaan hyödyntää myös koulutuspisteenä.
Vuoden kylä sai tilaisuudessa 2 500:n euron tunnustuksen ja kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Tavastkenkä on myös maakunnan edustaja valtakunnallisessa Vuoden Kylä 2018 -kilpailussa.

Kilpailut

Uusimmat