Kuva: iLOQ

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto mm. iLOQ:lle Ouluun

02.11.2017 12:05 - Jussi Häkkilä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tämän vuoden kansainvälistymispalkinnot. Kasvuyrityksenä palkittiin oululainen, digitaalisia lukitusjärjestelmiä kehittävä iLOQ.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tämän vuoden kansainvälistymispalkinnot. Suomi 100 -juhlavuoden erikoispalkinnon sai metsäkonevalmistaja Ponsse. Kasvuyrityksenä palkittiin oululainen, digitaalisia lukitusjärjestelmiä kehittävä iLOQ. Tulokasyrityksen palkinnon sai äänieristettyjä puhelu- ja neuvottelutiloja valmistava tamperelainen Framery. Yhteisöistä palkinto myönnettiin kansalliselle yksityissijoittajayhdistykselle FiBAN ry:lle.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyneille yrityksille ja yhteisöille. Presidentti myöntää palkinnon vuosittain Team Finland -johtoryhmän esityksestä.

Oululainen iLOQ on tehnyt mekaanisille lukoille saman mitä digikamerat tekivät valokuvaukselle. Yritys on muuttanut mekaanisen lukituksen digitaaliseksi pääsyoikeuksien hallinnaksi ilman, että lukkoja tarvitsee vaihtaa tai sarjoittaa. Sen kehittämät ratkaisut perustuvat patentoituihin teknologioihin, jotka mahdollistavat elektronisen lukituksen ilman paristoja tai kaapeleita. Yhtiön uusin innovaatio on matkapuhelimella toimiva digitaalinen lukitus- ja hallintajärjestelmä, joka saa tarvittavan virran matkapuhelimesta langattomasti.

iLOQ on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana voimakkaasti. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 33,7 miljoonaa ja tulos 3,8 miljoonaa euroa.

Lue myös: Oululainen iLOQ kehittänyt puhelimesta virtansa saavan älylukon

Kilpailut

Uusimmat