Kuva: Fotolia

KKO:lta ei valituslupaa Oulun vauvasurmajutussa

17.10.2017 10:33 - Jussi Häkkilä

Korkein oikeus on tänään hylännyt syyttäjän ja jutun vastaajana olleen oululaisnaisen valituslupahakemukset ns. Oulun vauvasurmia koskevassa asiassa.

Korkein oikeus on tänään hylännyt syyttäjän ja jutun vastaajana olleen oululaisnaisen valituslupahakemukset ns. Oulun vauvasurmia koskevassa asiassa. Hakemukset koskivat Rovaniemen hovioikeuden tuomiota, jolla nainen tuomittiin viidestä synnyttämänsä vauvan taposta 13:n vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hovioikeuden viime vuoden kesäkuussa antama tuomio jäi siis pysyväksi.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen viidestä murhasta ja viidestä hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Nainen valitti hovioikeuteen, joka katsoi, ettei yksikään viidestä henkirikoksesta ollut murhan tunnusmerkistössä edellytetyllä tavalla kokonaisuutena arvostellen törkeä. Kun henkirikoksia ei toisaalta ollut tehty myöskään sellaisissa olosuhteissa, että naisen olisi voitu katsoa syyllistyneen lapsensurmaan tai surmaan, hovioikeus katsoi hänen syyllistyneen viiteen tappoon. Syytteet viidestä hautarauhan rikkomisesta hovioikeus sen sijaan hylkäsi.

Lue myös: Vauvasurmajutun käsittely alkaa Oulun käräjäoikeudessa

Kilpailut

Uusimmat