Kuva: Panthermedia

Iin Palokankaalle suunnitellaan tuulivoimaloita

09.10.2017 08:35 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Iin Palokankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. TuuliWatti Oy suunnittelee alueelle enintään 12:n uuden tuulivoimalan rakentamista.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Iin Palokankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Keskuksen mukaan selostus sisältää pääpirteittäin ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun asetuksen mukaiset asiat.
Hankkeen jatkosuunnitteluun jäi keskuksen mukaan sähkösiirtoreittien osalta lisäselvitettävää koskien arkeologista inventointia ja porotaloutta. Lisäksi asukaskysely on toteutettu ennen kuin sähkönsiirron toteuttaminen tarkentui voimajohtolinjan rakentamiseksi Isokankaan sähköasemalle.  Lisäksi keskus toteaa, että hankkeessa on perusteltua laatia Natura-arviointi, jossa tarkastellaan suunnitellun tuulivoimapuiston vaikutuksia Tuuliaapa-Iso Heposuon Natura-alueeseen. Palokankaan tuulivoima-aluetta ei ole osoitettu voimassa olevassa maakuntakaavassa. Kyseessä on kuitenkin seudullisesti merkittävä tuulivoima-alue, jonka toteuttaminen edellyttää, että se osoitetaan maakuntakaavassa.
TuuliWatti Oy suunnittelee alueelle enintään 12:n uuden tuulivoimalan rakentamista.

Lue myös: Ylivieskan Urakkanevalle kaavaillaan tuulivoimaa

Kilpailut

Uusimmat