Virpiniemessä harjoitellaan öljyntorjuntaa

15.08.2017 11:17 - Jussi Häkkilä

Virpiniemen merivartioaseman edustan merialueella järjestetään huomenna öljyntorjuntaharjoitus. Apulaispalopäällikkö Veli-Matti Hiekkataipaletta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.

Virpinimen merivartioaseman edustan merialueella järjestetään huomenna öljyntorjuntaharjoitus. Harjoituksessa on tarkoitus testata Suomen ympäristökeskuksen alueelliselle pelastuslaitokselle antamaa velvoitetta toimittaa onnettomuusalueelle 12:n tunnin aikana kaksi kilometriä öljyntorjuntapuomia, sekä pelastuslaitoksen ja yhteistyöviranomaisten kykyä hallita rannan ja rannikkosaariston tuntumassa tapahtuvaa suurta alusöljyvahinkoa. Harjoituksen painopisteitä ovat puomitusten käyttö, öljyn kerääminen nuottaamalla ja logistiikan toimivuus.
Myös kaluston toimivuus, johtaminen, tekninen osaaminen sekä laaditun alusöljyvahinkojen alkuvaiheen torjuntaohjeen testaus ja kehittäminen sisältyvät harjoituksen tavoitteisiin.
Harjoitukseen osallistuu noin 150 henkilöä, noin 30 alusta ja venettä, kolme ilma-alusta sekä muuta öljyntorjuntakalustoa.

Lue myös: Oulun yliopistossa kehitetään öljy- ja metallipäästöjen monitorointia ja hallintaa

Lue myös: Toppilan voimalaitoksen öljyvuoto hallinnassa

Kilpailut

Uusimmat