Kuva: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Tuottava Idea -kilpailun Itä- ja Pohjois-Suomen voittajat Oulusta ja Kajaanista

16.05.2017 15:08 - Jussi Häkkilä

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Tuottava Idea -kilpailun voittajat Itä- ja Pohjois-Suomen alueelta julkaistiin viikonloppuna Joensuussa.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Tuottava Idea -kilpailun voittajat Itä- ja Pohjois-Suomen alueelta julkaistiin viikonloppuna Joensuussa.
Yrityssarjan voitti oululainen Goodwiller Oy tuotteellaan Promilless. Tuomaristo piti ideasta sen yksinkertaisuuden ja helppouden vuoksi. Tuote on myös kohtuuhintainen ja myynnissä ruokakaupoissa, joten se on helposti saatavilla. Tuotteella on positiivinen vaikutus yleiseen turvallisuuteen.
Myös start up -sarjan voitto osui Ouluun, kun Vessla Development Oy nousi sarjassa ensimmäiseksi E-pic -tuotteellaan. Voittajatuote on rappukäytävään asennettava elektroninen nimitaulu, joka kertoo asukkaille säätietoja ja bussiaikataulut. Edistyksellisen akkuteknologian ansiosta taulu on täysin piuhaton ja se tarvitsee ladata vain kerran vuodessa.
Yhteiskuntasarjan voiton nappasi Kainuun ammattiopisto YritysAmiksella. Tuomariston mielestä YritysAmis on rohkea tapa opettaa, ja ideaa tulisi hyödyntää muuallakin koulutusasteesta riippumatta.

Voittajat jatkavat kansalliseen kisaan. Tämän vuoden kansalliset palkinnot jaetaan Porissa heinäkuussa. Tuottava Idea -kilpailu on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja muille organisaatioille ja niiden tuotteille, palveluille, tuotantomenetelmille ja liikeideoille. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä.
Kilpailun tavoitteena on edistää yrittäjyyden arvostusta ja osoittaa, mikä osuus ja merkitys innovaatioilla on talouselämän kasvussa sekä elintason positiivisessa kehityksessä.

Kilpailut

Uusimmat