Kuva: Fotolia

Virosta ja Puolasta tuotua väärennettyä moottoriöljyä myyty ympäri Suomea

20.04.2017 08:31 - Jussi Häkkilä - Luettu 237 kertaa

Tulli on saanut valmiiksi laajaa, vuoden 2014 lopussa tapahtunutta väärennetyn moottoriöljyn maahantuontia ja myyntiä koskevan jutun esitutkinnan. Suomeen epäillään maahantuodun kaikkiaan yli 35 000 litraa väärennettyä moottoriöljyä.

Tulli on saanut valmiiksi laajaa, vuoden 2014 lopussa tapahtunutta väärennetyn moottoriöljyn maahantuontia ja myyntiä koskevan jutun esitutkinnan. Suomeen epäillään maahantuodun kaikkiaan yli 35 000 litraa väärennettyä moottoriöljyä, jota on myyty eri puolille Suomea. Myynnissä olleen öljyn maahantuonnista vastasi suomalainen osakeyhtiö, joka hankki välikäsien kautta väärennetyksi epäillyn öljyn Virosta. Suomalaisessa kauppaketjussa myytyä väärennettyä moottoriöljyä oli myyty kuluttajille samalla eränumerolla ja tuotenimellä myös muissa kauppaketjuun kuulumattomissa kaupoissa ja huoltoasemilla.
Tullin esitutkinnan mukaan on syytä epäillä, että väärennettyä moottoriöljyä on tuotu maahan suomalaisen osakeyhtiön lisäksi kolmen muunkin suomalaisen yrityksen toimesta. Hämeessä ja Pohjois-Suomessa kotipaikkaa pitävät yritykset ovat ostaneet väärennetyksi epäiltyä moottoriöljyä Virosta ja tuoneet sitä maahan yhteensä noin 10 700 litraa. Pohjanmaalla kotipaikkaa pitävä yritys on esitutkinnan perusteella ostanut väärennetyksi epäiltyä öljyä Puolasta ja tuonut sitä maahan yli 3 700 litraa. Kaikki yritykset ovat myyneet väärennetyksi epäiltyä moottoriöljyä edelleen eri puolille Suomea.
Tulli on tutkinut väärennetyn moottoriöljyn maahantuontia teollisoikeusrikoksena. Epäiltyinä on ollut yli 30 henkilöä. Juttu siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Kilpailut

Uusimmat