Kuva: Jussi Häkkilä

Poikkimaantie remonttiin Oulussa välillä Oulun satama-valtatie 22

20.03.2017 08:27 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on aloittanut tiesuunnitelman laatimisen Poikkimaantielle välillä Oulun satama-valtatie 22.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on aloittanut tiesuunnitelman laatimisen Poikkimaantielle välillä Oulun satama-valtatie 22. Suunnitelmaan sisältyy Poikkimaantien siirtäminen asemakaavan mukaiseen paikkaan välillä Oulun satama-Terminaalitie. Poikkimaantie muutetaan nelikaistaiseksi välillä Äimärautio-Kiilakiventie ja lisäksi parannetaan katuliittymiä välillä Terminaalitien liittymä-valtatie 22. Hankkeen yhteydessä parannetaan myös kevyen liikenteen yhteyksiä sekä rakennetaan melusuojauksia. Poikkimaantien sataman puoleinen katuosuus Limingantien ramppiliittymästä Oritkarin satamaan muutetaan yleiseksi tieksi. Maantie 847 muuttuu kaduksi Poikkimaantien ramppiliittymästä Kallisentielle.
Tiesuunnitelma valmistuu toukokuussa. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Liikennevirasto antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Hankkeen rakennuskustannukset ovat noin 16,5 miljoonaa euroa. Rakentamisajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kilpailut

Uusimmat