Kuva: Fotolia

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia utelevista huijarisoittajista

24.02.2017 09:11 - Jussi Häkkilä

Lapin poliisilaitos varoittaa huijarisoittajista, jotka kalastelevat pankkien asiakkailta näiden salaisia pankkitunnuksia.

Lapin poliisilaitos varoittaa huijarisoittajista, jotka kalastelevat pankkien asiakkailta näiden salaisia pankkitunnuksia. Rikospoliisiksi esittäytynyt mies oli soittanut tämän viikon maanantaina tuntemattomasta numerosta ja pyytänyt pankkitunnuksia tilille murtautumisen estämiseksi ja kertonut lisäksi, että pankkiin oli varattu aika seuraavaksi päiväksi. Puheluun vastannut ei kuitenkaan antanut pankkitunnuksiaan. Lapin poliisilaitos tutkii asiaa mm. nimikkeellä virkavallan anastus.

Valepoliisit yrittävät saada kohteiltaan pankkitilien tietoja ja salasanoja, joilla tileihin päästäisiin käsiksi. Kalastelijasoittajat ovat ottaneet etukäteen mahdollisimman paljon selvää henkilöistä, joille he soittavat. Huijarit esiintyvät hyvin vakuuttavasti. Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan erityisen varovaisia tämän tyyppisiä yhteydenottoja kohdatessa. Huijarisoiton saaneita tai virkamerkittömiä valepoliiseja kohdanneita pyydetään ottamaan välittömästi yhteyttä poliisiin.

Kilpailut

Uusimmat