Kuva: Fotolia

Oulun Jokirannan koulun kuntotutkimus valmistunut, korjaustyöt alkavat

20.02.2017 09:59 - Jussi Häkkilä

Oulun Jokirannan koululle tehty kuntotutkimus on valmistunut. Tutkimuksen mukaan rakennuksessa on useita rakenteellisia ja LVI-teknisiä vikoja, jotka on syytä korjata nopealla aikataululla.

Oulun Jokirannan koululle tehty kuntotutkimus on valmistunut. Tutkimuksen lähtökohtana oli selvittää mahdolliset syyt käyttäjien sisäilmaoireiluun sekä kartoittaa rakennuksessa toteutettujen korjausten rakennus- ja talotekninen toimivuus. Tutkimuksen mukaan rakennuksessa on useita rakenteellisia ja LVI-teknisiä vikoja, jotka on syytä korjata nopealla aikataululla. Liikelaitos Oulun Tilakeskus käynnistää korjaukset välittömästi ja niitä jatketaan tulevan kesän aikana. Lisäksi Tilakeskus tulee teettämään koululla tarkentavia rakennetutkimuksia ja tehtyjen korjausten vaikutuksia seurataan. Tavoitteena on saada syksyksi käyttäjille sisäilmaltaan turvallinen ja terveellinen koulurakennus.
 
Akuuttien korjausten lisäksi tilat edellyttävät laajempaa peruskorjausta seuraavan kymmenen vuoden sisällä. Näiltä osin hankeselvitystyöryhmän työ on vielä kesken, mutta valmistuu huhtikuun loppuun mennessä. Hankeselvityksen valmistuttua asia etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsiteltäväksi.

Kilpailut

Uusimmat