Kuva: Poliisi

Pohjois-Suomeen rahoitusta turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen

25.01.2017 10:16 - Jussi Häkkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koulutuskuntayhtymä Lappialle erityisavustuksen turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koulutuskuntayhtymä Lappialle erityisavustuksen turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutukseen. Lappian saama rahoituksen kokonaismäärä on 90 900 euroa. Eritysavustus on tarkoitettu työnantajille turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimusopiskelun ohjaukseen ja tukeen.
Tuki maksetaan työnantajalle korotettuna koulutuskorvauksena. 

Lisäksi Lappia on mukana Oulun Seudun koulutuskuntayhtymän koordinoimassa turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutusta ja työssäoppimista edistävässä valtakunnallisessa hankkeessa.
Verkostossa toimii kuusi alueellista kouluttajaa; koulutuskuntayhtymä Lappia, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos ja Pohjois-Suomen Koulutuskeskussäätiö. Ministeriö on myöntänyt hankkeen rahoitukseen 420 000 euroa, josta Lappian osuus on 52 000 euroa.

Kilpailut

Uusimmat